Het Ron Olijdamtoernooi ter ere van de veel te jong overleden Ron, vond plaats op woensdagmiddag 27 december. Ron die zoveel voor SDO heeft betekend. Vanwege open inschrijving waren er meer deelnemers dan voorgaande jaren, waardoor het bij voorbaat al een geslaagde middag is was. Dit toernooi komt de saamhorigheid binnen SDO ten goede, zo zien de junioren de woensdagmiddaggroep ook nog eens en vice versa.

Het toernooi vond dit jaar plaats op de favoriete dag van onze woensdagmiddagspelers, dus een grote opkomst verzekerd. Het deelnemers veld werd in 3 groepen verdeeld, alle groep winnaars worden bijgeschreven op de Ron Olijdam Cup in de zaal. De organisatie koos dit jaar voor een indeling op niveau in plaats van leeftijd, elke groep was dan ook een mengsel van jeugd van 12 jaar tot en met senioren 85 jaar. Deze mix zorgde ervoor dat het bij elke groep tot de laatste pot duurde voor de kampioen bekend werd. SDO is met jong en oud door elkaar op zijn best; jeugd waar je de technische ontwikkeling ziet, senioren die aan hun 2e tafeltennis jeugd begonnen zijn.

Verslag van de poules: Groep C De mix van krasse knarren en junioren was geweldig. Sommige jeugdspelers hadden het maar moeilijk met de senioren met hun typisch spelletje maar niet junior Frank vd Greft, rustig wachtte hij zijn kansen af en trok ogenschijnlijk moeiteloos alle potten naar zich toe en werd ongeslagen en dik verdiend kampioen van Poule C. Gefeliciteerd Frank
Groep B: Waarin Daen en Maurice Seijsner al 2 jaar kemphanen zijn geweest en zo ook nu weer, met als grote verrassing dat Maurice na 2 seizoenen te hebben verloren nu de jeugdige Daen op de knieën kreeg. En omdat niemand Maurice kon verslaan werd hij kampioen; Maurice gefeliciteerd.
Ook in groep A was er een mooi mengsel van jong en oud. Waarin de beste senioren tegen de beste junioren streden. De junioren moesten strijdend hun meerdere erkennen in de senioren. Het eind is in zicht maar dit jaar waren de senioren nog een maatje te groot en was het na een spannende pot tussen Arie en Richard uiteindelijk Arie die kampioen van deze poule werd. Gefeliciteerd Arie

Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Sponsor van dit toernooi was Vof de Barn en een nieuwe onderneming van Vof de Barn, Tegelhandel Bollenstreek, gespecialiseerd in Keramische tegels voor binnen en buiten voor een scherpe prijs.

Wat mij betreft een geslaagde middag, met dank aan alle vrijwilligers en Sponsor TegelHandelBollenstreek.
Groet Ton
Vooritter SDO tafeltennis