Het Ron Olijdam toernooi ter ere van de veels te jong overleden Ron vond plaats op 28 december jl. Ook dit jaar stonden we een moment stil bij Ron, die zoveel voor SDO heeft betekent en onze inspirator is. Er waren veel inschrijvingen, waardoor het bij voorbaat een geslaagde middag was.

Sponsor van dit toernooi was Vof de Barn en een nieuwe onderneming van Vof de Barn, Tegelhandel Bollenstreek, gespecialiseerd in Keramische tegels voor binnen en buiten voor een scherpe prijs.

Het toernooi was dit jaar op de favoriete dag van onze woensdagmiddag spelers, dus een grote opkomst verzekerd. Hoewel er teveel van de woensdagmiddag groep op de tribune zaten. Het deelnemersveld werd in 3 groepen verdeeld en per groep kon je een beker winnen om mee naar huis te nemen, alle groep winnaars worden bijgeschreven op de Ron Olijdam Cup in de zaal.

De organisatie had op niveau geselecteerd en poules samengesteld, elke groep was een mengsel van jeugd vanaf 12 jaar tot en met senioren van 82 jaar, geweldige mix, de samenstelling zorgde ervoor dat het bij elke groep tot de laatste pot duurde voor de kampioen bekend werd. SDO op zijn best, met jong en oud door elkaar. Jeugd waar je de technische ontwikkeling bij ziet, senioren die aan hun 2e tafeltennisjeugd begonnen zijn, prachtig.

GroepC: Waarin de ervaring het overduidelijk won van de wel hele jonge deelnemers. Uiteindelijk, na een mooie finale pot tussen Annet en Peter trok Annet aan het langste eind en mocht zij zich een terechte winnares noemen.

Groep B: Mooi mengsel van junioren, senioren en woensdagmiddag recreanten. Daen ging een tijd lang aan de leiding, maar haakte vlak voor de finale af. Daardoor moest Corine het met Robert uitvechten. Uiteindelijk werd Robert winnaar van de B poule, na een mooie finale waar flink gezweet werd en fel gestreden.

Groep A: Mooie mix van competitie spelende jeugd en senioren. De gedoodverfde favoriet Arjan leed de een na laatste wedstrijd een verrassende nederlaag tegen Dick, waardoor de finale echt een spannende strijd werd tussen Richard en Arjan. Helaas voor Richard ging Arjan (verdiend) met de zege aan de haal. Bijzonder te vermelden over deze poule is dat Junioren Juno Lemstra en Rosely Wijnands het zeer goed deden en diverse malen nipt verloren. Het is slechts een kwestie van tijd voor de senioren worden verslagen.

Wat mij betreft een geslaagde middag, met dank aan alle vrijwilligers, in het bijzonder de jongedame achter de bar die alle hapjes verzorgd heeft en Sponsors Vof de Barn en TegelHandel Bollenstreek.

Groeten Ton, voorzitter SDO Tafeltennis

Klik hier voor alle foto’s