DSC_9874Het jaarlijkse Ron Olijdamtoernooi ter ere van de veels te jong overleden Ron, vond plaats op woensdagmiddag 23 december. Met dit toernooi herinneren we Ron die zoveel voor Sdo heeft betekend. Vanwege open inschrijving waren er meer deelnemers dan voorgaande jaren. Dat maakte het bij voorbaat een geslaagde middag. Sponsor van dit toernooi was Vof de Barn en een nieuwe onderneming van Vof de Barn, Tegelhandel Bollenstreek, gespecialiseerd in Keramische tegels voor binnen en buiten voor een scherpe prijs.

Het toernooi was dit jaar op de favoriete dag van onze woensdagmiddag spelers, dus een grote opkomst verzekerd.
Het deelnemersveld werd in 3 groepen verdeeld en per groep kon je een beker winnen om mee naar huis te nemen, alle groepwinnaars worden bijgeschreven op de Ron Olijdam Cup in de zaal.

De organisatie had op niveau geselecteerd en niet op leeftijd, elke groep was dan ook een mengsel van jeugd van 12 jaar tot en met senioren 82 jaar, geweldig. De sortering zorgde ervoor dat het bij elke groep tot de laatste pot duurde voor de kampioen bekend werd. SDO op z’n best dus, met jong en oud door elkaar. Jeugd waar je de technische ontwikkeling bij ziet, senioren die aan hun 2e tafeltennis jeugd begonnen zijn, prachtig.

Groep C
Waarin Daen en Maurice Seijsner al snel de leiding namen en uiteindelijk jeugdspeler Daen de langste adem had en verdiend nummer 1 werd. Daen je kan duidelijk zien dat je veel traint, ga zo door.

Groep B
De B groep kende een spectaculair verloop waarbij favoriet Hessel direct onderuit ging en er kwamen 3 favorieten voor in de plaats, Corine, Rosely en Milan, die maakte het elkaar zo moeilijk dat uiteindelijk Otis de verrassende kampioen werd, Otis gefeliciteerd. Mooi te zien is de ontwikkelingen van Rosely en Milan die vooral technisch steeds beter worden, compliment voor jullie en voor jullie trainers, ga zo door.

Groep A
Ook in groep A was een mooi mengsel van jong en oud. Tijdens de wedstijden was het verschil niet te merken, complimenten voor de jongste en de oudste, in het bijzonder complimenten voor Bep die geweldig partij bood.
Na 8 potten was er nog geen kampioen, er moest een beslissing pot komen tussen Richard en Quinten en dat werd er een om van te smullen, best of 3 en elke game niet meer dan 2 punten verschil, met uiteindelijk Richard als overwinnaar.
Bijzonder is: Quintin is jong en talentvol en Richard is zijn 2e tt jeugd is begonnen en in het 1e team nagenoeg onoverwinnelijk.

klik hier voor alle foto’s
Klik hier voor de volledige uitslag

Wat mij betreft een geslaagde middag, met dank aan alle vrijwilligers en Sponsor TegelHandelBollenstreek. Via deze weg wens ik alle leden van SDO Tafeltennis gezellige feestdagen en een sportief 2016.
Groeten van Ton Voorziter.