Op 30 december jl. vond het jaarlijkse Ron Olijdamtoernooi plaats. Jaarlijks terugkerend toernooi ter ere van de te jong overleden Ron Olijdam. We hadden dit keer een geweldige opkomst, mede door de democratische keuze van de speelmiddag. Ook was er een behoorlijke groep publiek om spelers aan te moedigen. Het toernooi was goed georganiseerd en liep zeer geolied door de inzet van vrijwilligers. De middag werd gesponsord door Vof de Barn, hovenier voor al uw tuinklussen. Tel daarbij op de sportieve instelling van de sporters en je heb een geslaagde middag. Er werd gespeeld volgens het alom bekende ‘Ton Blom-systeem’. Elke wedstrijd duurde 2 games en alle deelnemers werden in twee groepen verdeeld, waaruit een winnaarspoule en verliezerspoule voortvloeide.

Corine regelde de verliezers poule en Ton de winnaarspoule. In de Poule van Corine moest er een play off komen tussen Frank Munnik en Bart Swart om tot een poulewinnaar te komen. Uiteindelijk trok de ervaren Bart na een zinderende pot aan het langste eind. Veel bewondering oogstten de ouders Frank Munnik en Eric Peters die ongetraind prima potjes speelden.

Dan was daar de winnaarspoule, elke wedstrijd was vuurwerk. De jeugdspelers Hessel en Sem moesten het opnemen tegen Wim, Ria, Rein en Peter, bij elkaar 285 tafeltennis jaar ervaring. Nou dat hebben de senioren geweten! Ondanks fel tegenstand moesten zij hun meerdere erkennen in de 2 getalenteerde jeugdspelers. Die stonden ook uiteindelijk in de finale. Corine was scheidsrechter en om langer van deze finale te kunnen genieten speelden ze tot 21. Alle deelnemers keken toe hoe Hessel uiteindelijk aan het langste eind trok. Maar dat ging niet vanzelf: een prachtige wedstrijd van zeer hoog niveau met mooie rally’s. Het publiek smulde en complimenten en applaus waren niet van de lucht. Kijk hier voor alle foto’s.

Uitslagen  
1. Hessel Sieburgh
2. Sem vd Lans
3. Ria Elferink
4. Rein Dam
5. Peter Meijs
6. Wim Bock
7. Jan Schouten/Bart Swart
8. Frank Munnik
9. Eric Peters
10. Suzanne Zaal
11. Daen Munnik Daen
12. Jet LiZhi
13. Hans van der Berg
14. Jacco Peters

Na de prijsuitreiking was er aansluitend de oudjaarsreceptie, die meer dan geslaagd was. Bedankt vrijwilligers Wouter, Corine, Bart, Marjolein en Hans en natuurlijk hoofsponsor van de dag Vof de Barn. Tot volgend jaar.

SDO Tafeltennis wenst iedereen een sportief 2015.