21 december 2013 was het zover; de open langedijker kampioenschappen tafeltennis. Na een wat lange autorit kwamen de jongens van SDO aan bij de sporthal in Langedijk. Het was hier druk. Verschillende teams uit het hele land hadden zich ingeschreven voor dit spectaculaire evenement. Opweg naar het toernbooi toe hebben we eerst in de auto onze lachspieren losgemaakt zodat we in ontspannen toestand de zaal zouden betreden.

Zowel Hessel als Quinten hadden goede hoop die dag en wilde in ieder geval goed door de groepsfase komen. De poules waar zij in kwamen waren redelijk. Na de eerste partij werd voor beide een 3-0 overwinning genoteerd.
De groepsfase ging verder. Hessel zorgde ervoor dat 1 van de concurenten voor de volgende ronde, niet aan tafeltennis toekwam. Met ferme slagen was Hessel zijn tegenstander keer op keer te snel af. De arme jongen aan de andere kant van de tafel heeft zijn tranen moeten voelen brandden, het huilen stond hem nader dan het lachen.

Quinten had in de poulefase iets minder tegenstand dan Hessel en liep vrij simpel door zijn wedstrijden heen. Quinten zou niemand meer onderschatten en elke partij -ongeacht het niveau van zijn tegenstander- alles geven. Een week eerder speelde Quinten een ranglijsttoerooi in Assen waar hij tegenover echte toppers had gestaan. Hij deed het daar boven verwachting goed. Quinten zat in een poule met de top van Nederland in zijn klasse en wist na een hels gevecht door te dringen naar de tussenronde en daarna zelfs de kwart-finale.

Hessel moest het opnemen tegen de trots van HBC. Hessel speelde tegen Rijk Martin een echte thriller die Hessel in 5 sets in het voordeel van SDO wist te beslissen. In de halve finale had Hessel geen kind aan zijn tegenstander en sloeg hem volledig van Tafel. Nu was het de taak van Quinten het op te nemen tegen de HBC-er die tweede in de andere poule werd. De speler van HBC liep nog even naar Quinten en zei hem; ‘Ik ga van je winnen jongen’! Quinten haalde zijn schouders op en daagde hem uit zijn kwaliteiten tijdens de wedstrijd te laten zien. We keken gespannen hoe ze elkaar te lijf gingen. Nog geen vijftien minuten later vielen de SDO-er & HBC-er elkaar in de armen. Quinten sloeg hem van links naar rechts en van onder naar boven over de tafel. In één woord: Geniaal, zo vond ook de HBC-er. Hij ging er kansloos af en moest genoegen nemen met de troostfinale. Zo zijn de spelers van SDO & HBC goed bekend met elkaar, buiten de tafeltennis om zijn zij goede vrienden en dat is mooi om te zien. Als de partij begint zit er vuur in de ogen. Zodra het laatste punt is gemaakt stopt het vuur en gaan zij verder zoals volgens mij de bedoeling is; als dikke maatjes die veel lachen en ook veel kattekwaad uithalen, zelfs tijdens een toernooi.

De finale, die in het geheel in de kleuren van ons eigen SDO werd gespeeld trok veel aandacht. Zowel Hessel als Quinten vlogen in de warming-up als ware profs over en langs de tafel. De opwarming van de finale was mooier dan de finale zelf. Buiten dat, was het een feit dat de eerste twee plaatsen mee naar Hillegom gingen. Na een bloedstollende maar ook ontspannen finale namen zowel Hessel als Quinten de gewonnen prijzen in ontvangst.

Uitslag welpen:

1. Quinten Broekhof
2. Hessel Sieburgh
3. Rijk Martin

Het was een mooie dag met veel sport, plezier en heel veel sociale contacten. In mijn ogen staat een toernooi in het teken van de sport, de kids en het ontmoeten van veel verschillende mensen uit alle windstreken. Ik wil bij deze vragen of er volgende keer meer jeudspelers samen met ons willen afreizen naar een toernooi. Dit in het kader van; “hoe meer zielen hoe meer vreugd”. Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat dit op tijd zal worden aangekondigd.

Tot slot wil ik Quinten & Hessel hartelijk bedanken voor de sportieve inzet die zij tijdens het toernooi hebben laten zien. Ik wil vooral Ton, Arie & Tim bedanken voor het mogelijk maken van het tafeltennis in Hillegom. Zij zijn er voor verantwoordelijk dat dit soort dingen kunnen en dat is mooi.
Bij deze mijn dank, ik wens jullie en alle leden, sponsoren en iedereen die iets met SDO te maken heeft een mooi 2014 toe, mogen al jullie dromen uitkomen in het nieuwe jaar.

Sportieve groet,
William Broekhof (vader Quinten)